RSS

Tuesday, 8 October 2013

Mula berjinak-jinak

Assalamualaikum...

Sahabat sekalian...nak gtao nie..
Sekarang nie aku sedang menjinakkan diri dalam biznes online.. Actually da lama punya niat yg sangat mendalam utk melibatkan diri dalam bidang nie..(sebab sangaaatttt suka suka suka suka..hukhukhuk)..tapi disebabkan pelbagai kekangan..niat tue macam terkubur secara pelahan-lahan..

But now...i'm coming...aku plan ngan membe aku..sebab dia pon minat biznes..cuma xdak orang push..dia pon senyapkan je niat dia tue..tp dsbbkan aku yg agresifffff sanngaaattt nie..telah memaksa beliau utk join biznes nihhhh....hihihi...

Kami mula secara kecik-kecik dulu..sekarang hanya menjual barangan Avon & menjadi dropshiper utk beberapa produk..maybe later we'll comin with our brand...hikhikhik..insha Allah..(angan-angan harus tinggi..kena keja kuat !!)

Oleh itu..aku nak jemput sahabat sekalian yg sudi singgah & baca blog nadetbising nie..jemputla utk like page ktorng kt fb..search By'us..japjap aku letakkan link kt sini..senang sikit kan...


"Sedang mengejar 100 like...hehehe..thanks korang...korang memang the best la..if korang ada idea nak suggest kt km yg baru nk jinak-jinak nie..silalah beri yea...km sgt mengalu-alukannya..
hehehe.."


: Sila abaikan mata panda..
: Sila jgn muntah tgk pic gedik nih...T_T
: Mari berdoa utk kejayaan bersama..^_^ 
: Sila jgn pandang merata-rata..tgk aku ja..hahaha..(sangat poyo tao nadet !! )

Thank you ! 

Friday, 27 September 2013

Nak jual yang nie..

Assalamualaikum..

Disebabkan hari nie terlampau rajin nak update blog..aku da update entry no 2 kali nie pada hari yg sama..lalalala..

Simple nagging..hihihi..aku nak let go Jubah Dress nie..baru kai bapa kali ja..Cantik & still in good condition...


Size: L
Color: Red & Black
Price: RM45
Available: ONLY 1 (serious buyer only)
Free postage & 1 free gift

If interested. do contact me. msg & whatsapp only. 0164270389 (nadet)

Thank you !
 

..Reveal..

Assalamualaikum..

Salam Jumaat sahabat !! 

Sekarang nie otak tengah serabut memikirkan apa kerja yg aku bule buat g utk tambah pendapatan aku..hahaha..akal telah merancang pelbagai agenda tetapi aku takot nak melaksanakannya..takot ta mampu..tapi belom try test power belom tahu kan..

Banyak plan yg aku buat utk memenuhi kehendak aku yg melampau-lampau nie..huhuhu..(terlalu mengikut nafsu sgt nie.. astagfirullah..)..Antaranya..aku nak g MELANCONG !!! aku nak bayaq cepat-cepat hutang PTPTN & KERETA aku....uwaaaaa.... terseksa jiwa asanya bla hutang-piutang nie belom dilangsaikan sepenuhnya..(tuela dulu ta ngaji pepandai...tidak da jadi biasiswa hutang kao tue nadet..huhuhu..sadis kan..)

Takpa-takpa...aku akan bekerja keras !! Nadet daebak !!

Actually itu sekadar luahan hati ja..hahaha..sebenaqnya aku nak story sal "What's inside my handbag"...lalalala...asa retis sgt nak terjah2 bag sendiri tao..(verangan sangat lebih had tol..!)

Tadaaa..one of my collection..(maklang yg kasi handbag nie)..
 

Then..what should b inside this handbag wasssssssssssssss.....
 Hahahaha...

Ofcos la purse.power bank.handphone.Book & pen.CC Cream.some cute stuff.

Suma barangbarang nie aku sumbat ja dalam handbag tue..berat ta berat belakang kira..jnj ada dlm bag..hahaha..

Tue barang dalam bag g keja..in case nak g travel or balik kg or g jejalan mana mana aku akan add on stokin tebal (sbb senang nak solat nnt..) & botol ayaq warna pink...lalalala..hehe

Suma barang barang tue sgt berguna kpd aku tao..bukan saja saja nk bg bag berat ke hapa..tapi mmg aku akan menggunakannya..
hihihi.. 

Last jadila mcm aku..bawak suma barang..ta yah susa susa nak g beli ke nk pinjam ke andai kata nak menggunakannya..huahuahua..
kankankan..

Pastu kao punya bahu jd senget..hihihi..(muka cover ja selalu..ta berat sangat pon la..hahaha)


Thank you !

Saturday, 24 August 2013

Syawal datang lagi..

Assalamualaikum..


Alhamdulillah..masih diberi peluang utk meraikannya..masih dalam mood syawal..(harap harap belum basi cita nie..dok dan nk update nya..



Tahun nie, aku sbg kakak yg decide nk beraya kt mana dolu..dsbbkn tahun2 suda beraya di Gurun, makanya tahun nie ckp kt abah, xyah amek turn baca khutbah da..kita balik kg abah kt Sik okie..bg can ore laen baca khutbah raya lak..mihihihi...baek kan kakak...



So, mlm raya ja teros siap2 start Exora & broooom3 ooooohhhh...

balik kg..oooooohh..balik kg..hati girang..(nyanyi senyap2 dlm hati...huhuhu)...tahun nie beraya, aku da siap packing duet raya utk tok2, mak abh, adik adik & cousins...wahhh..asa cam best jugak bla bg duet aya nie..

Tadaaaa...



~harus diasingkan paketnya, tkot tersilap bg..jumlah lbey kuang ja sbnaqnya..saja poyo..byk sampul kan..hahahah~


..KEINDAHAN SYAWAL TAHUN NIE..


Jum layan gambaq jela yea..nak menaip malas bebenor..ngeh3..

AKU & ADIK PEREMPUAN (dgn adik lelaki & mak abah lupa nak snap.huhu..tragis betoi..)

~adik ct, kak cik, me & kak teh~

AKU BERSAMA COUSINS YG CUTE & ANAK SEDARA YG CUMEL (cousins rame sgt..tp ta suma yg mao bergambo dgn kak chaq mereka yg gojes nie..huhuhu..)

~me, zafran, nabilah, adik iman & iffah~

ANTARA TETAMU WAJIB EVERY YEAR.. (dp kompem mai umah aku tep2 tahun..if xda apa2 yg menghalang la..dis year dp mai hari raya ketiga..so, ta berapa nak ada makanan sgtla sbb baru je balik dari kg malam tue..ta berapa ta berapa pon penuh meja jgkla..
hahaha..harap ampa suma kenyang la no..)

~again...me, arip, pais, sopi & alamak..nma dia aku ta bp nk ingat..sbb dia baru agy aku berkawan..huhu..otukei..maafkan sy yea..mat asanya..alamak..sorry ! huhuhu ~

REUNION PALING BEST TAHUN NIE DEKAT MAJLIS SYAMIM..(hampir kesemua dak batch SPM 2006 melapangkan diri menghadiri majlis beliau..gempak abesla..hihihi..lpas mkn2 kenduri aku ajak dp mai umah aku lak..kebetulan family aku buat open house hari raya ke empat..meriah wei...syiok ooo..hihihi..syukur..)


~gambar harus dibesarkan..barula ble usya awek2 gojes & mamat2 ensem...mihihi, seb bek kitorng ada photographer terbaek, p-jat..so, dptla aku upload pic nie dlm belog aku..macih p-jat..~

LAGI SAHABAT YG BERTANDANG..(korang la yg paling best !! hehehe)

~dak2 opis: kak imah, mj, ikin, jihan.. dak2 skgp: dayu & amalina..dak2 smkay: akak, nabila, sarah, & rame agy~

DAN SAAT YG SANGAT DI TUNGGU2..MENJELMA JUGAK..DATING DGN BFF !! (finally, we meet for a very long time not to see  each other.
thanks dear..spend ur time with me..hehe..)

 ~beliau..NUR ASYIQIN BINTI MAT NASIR..sahabat susa senang.. diala mentor, diala sahabat, we share together, we care each other..we "best fren forever"..in sha Allah~

Apa apa pon yg penting, sambutla hari yg mulia ini dgn sebaeknya..moga ada barakah yg dpt kita peroleh..in sha Allah, amin...

"SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI, MAAF ZAHIR & BATIN"


nadhirah ahmad~


Thank you !!

Wednesday, 31 July 2013

Rezeki Allah tentukan..

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..sepatutnya ari nie ari terakhir berkhidmat d sini, tetapi..Allah telah memberikan rezeki pd km d bulan yg penuh barakah nie...km diberi kesempatan utk terus berkhidmat..
syukur..

Rezeki yg dpt aku kongsikan bersama keluarga..mak n abah sgt gembira..berkat doa mereka utk aku...lega..aku x perlu susa kn hati mereka lagi..syukur..

Seronok ta hengga asanya...

p/s: mood raya semakin menghampiri..adik adik sedang menunggu duet raya dari aku..hihihi..(aku sedang bekerja..tp task bos x bg agy, smpt kn aku post kt belog..hua3..jgn tiu aksi aku yea..mimimi)





~menerai bju raya..hihihi..
idea asal: aku
tukang jahit: mak lang aku..




Thank you !

Wednesday, 24 July 2013

Different & Change

Assalamualaikum...

Wah..'nisfu' Ramadhan da menjengah..hihihi..15 Ramadhan..kita da berada di zon pertengahan, di mana zon keampunan terbentang luas utk kita bertaubat atas dosa & kekhilafan yg kita buat sepanjang hidup..in sha Allah..(bukanla nak kata aku baek, cuma atas niat utk berubah kepada yg lebey baek, amin..T_T)

Aku, insan biasa yg tidak lari dari melakukan dosa..astagfirullah..kadang2 alpa dengan keasyikan dunia...aku, inginkan perubahan..tidak terlalu drastik..biarlah perlahan lahan..tetapi harusla istiqomah dalam melakukannya..in sha Allah..(moga Allah makbulkan doaku dlm bulan yg penuh dgn barakahNya...amin..moga dipermudahkan..)

Eh, tetiba cam membebal kan..mihihi..tengok pada tajuk.."Different & Change" tue aku nak tujukan pada spek mata..huahuahua.."Spek mata"??? knapa spek mata?? sebab..aku da tukaq style spek mata...yg bule tukaq sebabnya spek lama da osak..cermin da pecah..tongkat da senget..(tongkat tue refer pada penyangkut spek kt telinga tue..hihihi..hada ka patut panggil tongkat..apa gelemer sgt nama tue..mihihihi)

Mak dengan murah hatinya memberikan 'loan' utk aku guna beli spek baru dek kesiankan anaknya yg asyik kena perli sebab spek da senget..sesengat tuannya..huhuhu..sadiskan..(tapi aku xdala senget..jalan pon straight elok ja..huahuahua..ini ta kelakar okie..^_^..opss..sorry sorry)

Bila g buat spek baru mestila kena check mata tue kan..ha, aku hengat power besa ja..xdala nak naek kan..sebab beberapa tahun da pakai maintain ja power tue ta naek naek..tetiba..ha, ternaek lak..seb bek naek sket ja..xdala aku nak terkezut sangat..buat muka cool jela..(poyo gila kau !..=p)

Aku g buat hari sabtu..dekat kedai Melayu..memang adik beradik aku da terpaut hati kat kedai akak nie..servis baek..design pon bule tahan la..
So, tadaaa...penampilan terbaru yang agak peliks...tapi redha jela..hukhukhuk..


Peliks tapi benar..pilihan hati style spek tue..member kata macam Hello Kitty ! mihihihi..


Hahaha..da macam mokcik mokcik ja..itu style spek lama..tapi masih bule d gunakan..(tembam ta hengga..sadis tol..huhu)

Okie..takat nie jela nak bebel..see u later !

Selamat beribadah..

Thank you !

Friday, 19 July 2013

..New Try..

Assalamualaikum..

Salam Ramadhan semua..actually, bila weekend ja ajin gila diri nie mengodek2 fb semua org..tetiba jadi stalker yg ta bertauliah..mihihihi..sebab ta tao nak buat apa da kan, tue yg tetiba ajin melawat semua fb kawan2 tue..

Godek punya godek, akhirnya diri nie ha terpengaruh dgn pelbagai produk yg di promote dlm fb diorang..huhuhu..itula padahnya..diri ta berapa nak kuat iman dalam membeli nie..huhu..(astagfirullah...kena melatih diri supaya menjadi lebey kuat & ta terpengaruh dgn anasir2 jualan on9 nie...huhuhu..sadis kot T_T)

Akhirnya, telah mengorder..................



Tada.....(yg bule order benda alah nie sbb terpedaya dgn testimonial2 diorang yg super gempak tue..huhu..& dok ingt dlm bank masih ada baki2 duet gaji bulan nie..hihihi..)


Antara kelebihan yg terdapat dlm produk ini adalah seperti berikut:

  • kulit lebih cantik & anjal
  • pencerahan kulit lebey cepat
  • mengetatkan liang roma
  • menguatkan kuku & rambut
  • menguatkan sistem imunisasi badan
  • membuang toksin dlm badan
  • atasi masalah jerawat & jeragat
  • kurangkan kolestrol
  • hilangkan parut & selulit
  • awet muda dalaman & luaran
  • & byk lagi kebaikan dia in sha Allah
Cara penyediannya:

  • masukkan 2 scoop serbuk nie & campur dengan ayaq kosong (120ml) sama ada panas, suam, biasa mahupun sejuk...ikot suka hati korang..hehe (sebaeknya air mineral..)
  • shake, shake, shake (bancuh dlm bekas yg diorang bg) & minum..
Cara penggunaan:

  • minum tatkala perot korang masih kosong..da minum, tunggu 30 minit & then baru korang jamah apa2 yg korang nak okie..
  • memandangkan sekarang bulan Ramadhan, korang bule minum waktu sahur & sebelum korang tidoq.. 
Easy & simple...hehehe

Barang yg aku order nie baru ja smp petang semalam (aka Khamis 18hb July 2013)..& malam tue pas balik teraweh aku tros try...& rasanya sangaaaaattttt sedap uolssss...ta rugi aku try..& in sha Allah, nnt kita tengok...ada ta perubahan..if ada, alhamdulillah..aku akan tros menggunakannya, in sha Allah..if ta berubah aku redha je..hehe..

Dan korang korang sekalian, if asa nak cuba ble ja google2 ka, tgk2 kt fb ka..taip ja nma produk nie..hehe..byk dealer dia..

Setiap dealer asanya provide free gift yg laen2 kot..macam yg aku order kat kawan aku nie..dpt free gift tanaka & variation of mask..hehe..bebaloi baloi..

At the end, muka aku sekarang...hihihi..(nak buat before & after)


sekarang kan kusam..wait & see, in sha Allah..^_^

Thank you !
 
Copyright ..Ceritera Gadis.. 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .