Wednesday, 31 July 2013

Rezeki Allah tentukan..

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..sepatutnya ari nie ari terakhir berkhidmat d sini, tetapi..Allah telah memberikan rezeki pd km d bulan yg penuh barakah nie...km diberi kesempatan utk terus berkhidmat..
syukur..

Rezeki yg dpt aku kongsikan bersama keluarga..mak n abah sgt gembira..berkat doa mereka utk aku...lega..aku x perlu susa kn hati mereka lagi..syukur..

Seronok ta hengga asanya...

p/s: mood raya semakin menghampiri..adik adik sedang menunggu duet raya dari aku..hihihi..(aku sedang bekerja..tp task bos x bg agy, smpt kn aku post kt belog..hua3..jgn tiu aksi aku yea..mimimi)





~menerai bju raya..hihihi..
idea asal: aku
tukang jahit: mak lang aku..




Thank you !

Wednesday, 24 July 2013

Different & Change

Assalamualaikum...

Wah..'nisfu' Ramadhan da menjengah..hihihi..15 Ramadhan..kita da berada di zon pertengahan, di mana zon keampunan terbentang luas utk kita bertaubat atas dosa & kekhilafan yg kita buat sepanjang hidup..in sha Allah..(bukanla nak kata aku baek, cuma atas niat utk berubah kepada yg lebey baek, amin..T_T)

Aku, insan biasa yg tidak lari dari melakukan dosa..astagfirullah..kadang2 alpa dengan keasyikan dunia...aku, inginkan perubahan..tidak terlalu drastik..biarlah perlahan lahan..tetapi harusla istiqomah dalam melakukannya..in sha Allah..(moga Allah makbulkan doaku dlm bulan yg penuh dgn barakahNya...amin..moga dipermudahkan..)

Eh, tetiba cam membebal kan..mihihi..tengok pada tajuk.."Different & Change" tue aku nak tujukan pada spek mata..huahuahua.."Spek mata"??? knapa spek mata?? sebab..aku da tukaq style spek mata...yg bule tukaq sebabnya spek lama da osak..cermin da pecah..tongkat da senget..(tongkat tue refer pada penyangkut spek kt telinga tue..hihihi..hada ka patut panggil tongkat..apa gelemer sgt nama tue..mihihihi)

Mak dengan murah hatinya memberikan 'loan' utk aku guna beli spek baru dek kesiankan anaknya yg asyik kena perli sebab spek da senget..sesengat tuannya..huhuhu..sadiskan..(tapi aku xdala senget..jalan pon straight elok ja..huahuahua..ini ta kelakar okie..^_^..opss..sorry sorry)

Bila g buat spek baru mestila kena check mata tue kan..ha, aku hengat power besa ja..xdala nak naek kan..sebab beberapa tahun da pakai maintain ja power tue ta naek naek..tetiba..ha, ternaek lak..seb bek naek sket ja..xdala aku nak terkezut sangat..buat muka cool jela..(poyo gila kau !..=p)

Aku g buat hari sabtu..dekat kedai Melayu..memang adik beradik aku da terpaut hati kat kedai akak nie..servis baek..design pon bule tahan la..
So, tadaaa...penampilan terbaru yang agak peliks...tapi redha jela..hukhukhuk..


Peliks tapi benar..pilihan hati style spek tue..member kata macam Hello Kitty ! mihihihi..


Hahaha..da macam mokcik mokcik ja..itu style spek lama..tapi masih bule d gunakan..(tembam ta hengga..sadis tol..huhu)

Okie..takat nie jela nak bebel..see u later !

Selamat beribadah..

Thank you !

Friday, 19 July 2013

..New Try..

Assalamualaikum..

Salam Ramadhan semua..actually, bila weekend ja ajin gila diri nie mengodek2 fb semua org..tetiba jadi stalker yg ta bertauliah..mihihihi..sebab ta tao nak buat apa da kan, tue yg tetiba ajin melawat semua fb kawan2 tue..

Godek punya godek, akhirnya diri nie ha terpengaruh dgn pelbagai produk yg di promote dlm fb diorang..huhuhu..itula padahnya..diri ta berapa nak kuat iman dalam membeli nie..huhu..(astagfirullah...kena melatih diri supaya menjadi lebey kuat & ta terpengaruh dgn anasir2 jualan on9 nie...huhuhu..sadis kot T_T)

Akhirnya, telah mengorder..................



Tada.....(yg bule order benda alah nie sbb terpedaya dgn testimonial2 diorang yg super gempak tue..huhu..& dok ingt dlm bank masih ada baki2 duet gaji bulan nie..hihihi..)


Antara kelebihan yg terdapat dlm produk ini adalah seperti berikut:

  • kulit lebih cantik & anjal
  • pencerahan kulit lebey cepat
  • mengetatkan liang roma
  • menguatkan kuku & rambut
  • menguatkan sistem imunisasi badan
  • membuang toksin dlm badan
  • atasi masalah jerawat & jeragat
  • kurangkan kolestrol
  • hilangkan parut & selulit
  • awet muda dalaman & luaran
  • & byk lagi kebaikan dia in sha Allah
Cara penyediannya:

  • masukkan 2 scoop serbuk nie & campur dengan ayaq kosong (120ml) sama ada panas, suam, biasa mahupun sejuk...ikot suka hati korang..hehe (sebaeknya air mineral..)
  • shake, shake, shake (bancuh dlm bekas yg diorang bg) & minum..
Cara penggunaan:

  • minum tatkala perot korang masih kosong..da minum, tunggu 30 minit & then baru korang jamah apa2 yg korang nak okie..
  • memandangkan sekarang bulan Ramadhan, korang bule minum waktu sahur & sebelum korang tidoq.. 
Easy & simple...hehehe

Barang yg aku order nie baru ja smp petang semalam (aka Khamis 18hb July 2013)..& malam tue pas balik teraweh aku tros try...& rasanya sangaaaaattttt sedap uolssss...ta rugi aku try..& in sha Allah, nnt kita tengok...ada ta perubahan..if ada, alhamdulillah..aku akan tros menggunakannya, in sha Allah..if ta berubah aku redha je..hehe..

Dan korang korang sekalian, if asa nak cuba ble ja google2 ka, tgk2 kt fb ka..taip ja nma produk nie..hehe..byk dealer dia..

Setiap dealer asanya provide free gift yg laen2 kot..macam yg aku order kat kawan aku nie..dpt free gift tanaka & variation of mask..hehe..bebaloi baloi..

At the end, muka aku sekarang...hihihi..(nak buat before & after)


sekarang kan kusam..wait & see, in sha Allah..^_^

Thank you !
 
Copyright ..Ceritera Gadis.. 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .