Wednesday, 24 July 2013

Different & Change

Assalamualaikum...

Wah..'nisfu' Ramadhan da menjengah..hihihi..15 Ramadhan..kita da berada di zon pertengahan, di mana zon keampunan terbentang luas utk kita bertaubat atas dosa & kekhilafan yg kita buat sepanjang hidup..in sha Allah..(bukanla nak kata aku baek, cuma atas niat utk berubah kepada yg lebey baek, amin..T_T)

Aku, insan biasa yg tidak lari dari melakukan dosa..astagfirullah..kadang2 alpa dengan keasyikan dunia...aku, inginkan perubahan..tidak terlalu drastik..biarlah perlahan lahan..tetapi harusla istiqomah dalam melakukannya..in sha Allah..(moga Allah makbulkan doaku dlm bulan yg penuh dgn barakahNya...amin..moga dipermudahkan..)

Eh, tetiba cam membebal kan..mihihi..tengok pada tajuk.."Different & Change" tue aku nak tujukan pada spek mata..huahuahua.."Spek mata"??? knapa spek mata?? sebab..aku da tukaq style spek mata...yg bule tukaq sebabnya spek lama da osak..cermin da pecah..tongkat da senget..(tongkat tue refer pada penyangkut spek kt telinga tue..hihihi..hada ka patut panggil tongkat..apa gelemer sgt nama tue..mihihihi)

Mak dengan murah hatinya memberikan 'loan' utk aku guna beli spek baru dek kesiankan anaknya yg asyik kena perli sebab spek da senget..sesengat tuannya..huhuhu..sadiskan..(tapi aku xdala senget..jalan pon straight elok ja..huahuahua..ini ta kelakar okie..^_^..opss..sorry sorry)

Bila g buat spek baru mestila kena check mata tue kan..ha, aku hengat power besa ja..xdala nak naek kan..sebab beberapa tahun da pakai maintain ja power tue ta naek naek..tetiba..ha, ternaek lak..seb bek naek sket ja..xdala aku nak terkezut sangat..buat muka cool jela..(poyo gila kau !..=p)

Aku g buat hari sabtu..dekat kedai Melayu..memang adik beradik aku da terpaut hati kat kedai akak nie..servis baek..design pon bule tahan la..
So, tadaaa...penampilan terbaru yang agak peliks...tapi redha jela..hukhukhuk..


Peliks tapi benar..pilihan hati style spek tue..member kata macam Hello Kitty ! mihihihi..


Hahaha..da macam mokcik mokcik ja..itu style spek lama..tapi masih bule d gunakan..(tembam ta hengga..sadis tol..huhu)

Okie..takat nie jela nak bebel..see u later !

Selamat beribadah..

Thank you !

1 comments:

asyiqin nasir said...

cute

Post a Comment

 
Copyright ..Ceritera Gadis.. 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .