Sunday, 2 September 2012

..Genap Sebulan..

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..sebulan suda diri ini berkecimpung dalam alam pekerjaan....(cicici cewi..haha)..

Sebeeeeeeennnnaaaqqqnnyyaa kan..tak syok pon kerja..hahaha..(orang laen suka kau je yang tak suka )...sebab apa tak syok...sebab jauh..huhu..susa nak balik..(jauh ke??asanya dekat ja..cuma tak ble nak berulang alik jela kn..sebab tue asa jauh..haha)


Masok account department nie jangan berangan la nak berehat2 kat opis tue..dari kul 8 pagi msok keja sampaila kul 5 petang (waktu bekerja) keja tak penah nak abeh...documents sooooooooo banyak ma..huhu..sampai naek juling mata eden nie ha..dok usya all the documents and computer..hahaha..tak selalunya dapat balik on time...selagi gunung tue tak ditarah (maksudnya documents yg kena casting tue la..huhu..haku gelarkanya gunung..sbb banyak n tinggi sgt..haha), selagi tue la x ble nak balik...overtime la jwbnya..


Walaopon position tue xdala hebat sgt seperti mereka2 suma...tapi kadar kerja dan fungsi sama ja haku asa..tak da beza pon..cuma depa lebey berpengalaman la..wat keja pon cepat..bukan macam haku..lambat sket la..yela...baru agy kan...sebulan bru...tempoh percubaan 3 bulan..so, im still consider as newer there..haha..


Actually..bagi haku la stress keja agy terok dari stress study..hehe..time study klu stress, mmbe2 akan slalu ada utk kita ..tapi..bila da keja..kau stress la soang2..haha..betoi..tak tipu punya maa...


Walaopon tak bapa nak best..tapi masih ada asa seronoknya jugak bila bekerja..tambah2, bila dapat gaji..asa bebaloi sangat2 atas kesusahan selama bekerja tue..hahaha..


Okiela..esok ada jamuan hari raya kt opis..haku nak buat cornflakes madu sebagai juadah tambahan..haha..sebab hat nie ja reti buat..kiranya, xdala g opis dgn tgn kosong ma..kikiki..



"Selamat Hari Raya AidilFitri,

Maaf Zahir & Batin"


Thank you !
 
Copyright ..Ceritera Gadis.. 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .