Saturday, 23 June 2012

one by one is done !

Assalamualaikum..


Alhamdulillah, syukur..the first word came out from my heart and mouth...alhamdulillah..^__^


Mood: sangat happy walaopon tak seberapa sangat..


First: My internship done with success...Thanks to Allah..give me the opportunity to have an experience towards the reality life in working environment..


Boss pesan,"jadilah seorang wanita yang berilmu, berguna dan solehah..." thank u Puan boss..saya akan sentiasa ingat pesanan ini..hehe..


Thank u jugak pada Cik2 bahagian hasil..atas segala tunjuk ajar, suka duka, semasa saya kat sana..saya da anggap Cik2 sekalian mcm mak saya ja..(walaopon mak saya ada kat sebelah saya..kikiki)


Thank u jugak pakcik2, abang2 c2..u olls the best la ! hehe..




..muka budget comei..hahaha..



Second: My VIVA aka presentation also done smoothly although there was something2 happen without planning...but its okie..
syukur Alhamdulillah..


Now..time to do something weird..hahaha..


Lets have some fun after 5 years..berhempas pulas, mengerah keringat..hikhikhik..(ayat kau budget je kan nadet)




Thank you...!

Friday, 15 June 2012

--> Hello..Hai.. <--

Assalamualaikum..


Bla nak intro cita kan, mesti nak cakap ayat nie, "Da lamo den x update blog"..hikhikhik..padahal alasan yang samo, tok sompet + malas sama..huhu..bila baca ore laen update blog..semangat tu hade..tapi..hahaha..biasola den, malasnya mengatasi segala-galanya..maaf yea teman2...(loghat macam2, sebab kita kan 1 Malaysia...yea, hidup Malaysia..hihihi).. okie okie..sekarang mari kita sama sama berkongsi ceritera cinta..hahaha..(xdoklah, cita biaso biaso ajo..xdoknya cita cinta nya ha..huhuhu)..


Tanggal 15hb Jun 2012,(eh, hari nie lah..apela kau Nadhirah..macam da lama je kan, tanggal bebagai..haha..bio la..) UiTM Arau sekali lagi aku menjejakkan kaki ditemani kak cik yang hanya menuruti saja ajakan kakaknya ini..haha..cian kak cik..tapi takpo..nanti Ahad, kakak antaq balik matrik yea..huahuahua..okiela okiela..


Back to the story..Actually g Arau sebab nak jumpa lecturer kesayangan merangkap advisor utk subjek last semester nie..(hooray !!! last suda..hikhikhik..jgn jelos yea..).. Tiap kali bertemu mesti akan adanya kesilapan di mana mana..susa betoi nak abehkan semester nie pon..huhu..(tak suka lah thesis nie..huhuhu...eh2, korang korang jangan tiru saya..sukala, bersikap adilla pada suma subjek okie..baru barakah tue ada..hihi..pndaila bg nasihat..huhu). Walaopon final draft da siap, tapi hati nie tetap gundah gulana memikirkan pelbagai soalan yang bakal ditanya semasa VIVA nanti...(otukei..otukei...Nickhun oppa...huhu..eh Nadhirah..apsal kau panggil Nickhun oppa..bukan dia bule tlg apa pon ..hahaha..lantokla..nk pangge jugok..oppa oppa..)...then, da discuss mcm2 ngan lecturer, how to do the slide, what should be done on the viva..km bertiga pon balik..ber3 sebab ada agy 2 student under lecturer yg sama datang..hehe...masa tinggal agy seminggu untuk preparation for VIVA..so,gogo chaiyok..daebak Nadhirah!hehe..semangat*semangat..



Pegi jumpa tue sekejap ja..sejam lebey ja..tp ha...g merendek tue yg lama..hahaha...alang alang kak cik sanggup teman g UiTM..so, kakak dengan murah hatinya membelanja beliau McD..yahooo..baek tak kakak??? baek kn baek kn..kikiki..(dengan menggunakan duit lebihan mak bagi + duit komisen hasil jualan..huhu..abeh duit aku..xdan nk simpan pon...hahaha..pdn muka..


Pastue bila perut da kenyang, baru best cuci cuci mata..kononnya jela cuci mata..padahal berabeh jugakla..haha..tapi takpa..jalan punya jalan nampak....eh2, Guardianla...hihihi..kata kakak pada kak cik..(FYI, dulu2 ta suka beli kat Guardian..lebey prefer Watson..tp, sejak sejak Watson menikam ku their loyalty customer..so, hatiku kuciwa..dan beralih arah kepada Guardian lak lah..haha..) Statement nie ditaip kecik sebab takot di salah ertikan..hikhikhik..masok Guradian..niat dihati cuma nk beli barang nie ja:



pencuci muka: RM8.88


lotion: RM5.90

Tapi..........Guardian ada SALE lah !! hahaha..tergoda dengan barang barang yang.......buy 2 get less price !! hahaha..oh my..
pastue dengan tak tersengaja..tak tersengaja okie..hahaha.. p amek:



my favourite compact powder..hehe
 RM15.90


sanitiser: RM4.50 


hat nie xble blah..da nak bg duet kat cashier tue..tetiba..

kakak: eh, akak..nie berapa? hehe
cashier: rm1.50..
kakak: oo..okie..
(sambil mengeluarkan duit nak bayar..tetiba.........)
kakak: eh, berapa td erk lotion nie?
cashier: rm1.50 je dik..(dengan senyuman)
kakak: yeaka..okie2..saya amek 2 la..hihihi..

hahahaha..bongeks kan...tapi ini 50ml jela..jadila kn..utk boh dlm handbag...hikhikhik..


spa scrub: RM5.90


face tissue: RM5.40

total suma sekali RM49.50...hahaha..abeh duit kami pon balik..hahaha..


Tadi otw pegi kakak drvie, so...balik your turn to take over on driving..kak cik bawak..dia terer da sekarang..hehehe..dalam keta sempat jugakla snap beberapa pic kan..hehe..


hehe..nampak tak hello kitty kat belakang??
ha, 1st time dpt dri mmbe nie..hehe..dia soh letak dlm keta..hehe..cumel kn?

fokus itu penting..tapi senyum pon perlu jgk utk gambaq..haha
ini la kak cik...


sempat lagi mengajak kak cik utk ber 'posing' sebentar..haha
comel je dia senyum...


Hehe...itu jela catatan untuk hari nie..hooray !! cuti sampai Ahad..esok2 bila ada kelapangan dan ada benda nak di story kan, terupdatela blog nie yea..hehe..

p/s: sorry, ceritera kali nie terpanjang plak..mest busan kan mmbca entry kali nie..maaf yea teman2..excited dok menaip..upanya da berjela jela haku membebel..hihihi..

hingga ketemu lagi..adios..saranghaeyo..

Thank you ! 
 
Copyright ..Ceritera Gadis.. 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .