Monday, 30 July 2012

..detik detik..

Assalamualaikum..


1hb Ogos 2012..akan bermulanya kerjaya baru sebagai pekerja yang bertauliah,insyaAllah..hikhikhik..Perasaan,erm..neves sebenaqnya, yeala..first time kot nak kerja nie..

Dulu masa intern kat tempat yg familiar da..sbb mak ada kan.,.
huhuuu..sekarang..ha, amek...soang2..tak kenai sesapa pon..hehe,

Tapi takpe...get new experience kan..

  • moga Allah mempermudahkan segala urusanku..

  • moga kakak-kakak, encik-encik, kawan-kawan kat situ sudi menerima saya sebagai kawan baru..

  • moga tugasan yang diberikan mampu saya selesaikan dengan jayanya, insyaAllah..

Kawan-kawan sekalian, doakan saya yea..
^_^


Thank you !

Saturday, 21 July 2012

..permulaan..



Berminat??
silalah menempahnya yea..
hehe..

Tarikh tutup tempahan: 20 Ramadhan..

selain biskut-biskut yang tertera kat atas, ada lagi biskut laen..
bule terus ke link di bawah nie okie..harga pon ada tertera kat situ..murah2 je..
^_^



Thank you !

Friday, 6 July 2012

Sales !! Promotion !!

Assalamualaikum..


Okie..hari nie saya, Nadhirah nak wat promotion on big sales !! wah..everyone loves sales rite !! okie2..without wasting ur time to read the blalalala...lets check it out.. what the so special promotion today !! hooyeh hooyeh..hehehe



..For Pretty Women and Cute Girls..

vanilla soft musk
RM35

women of earth
RM35
                                                        
 far away dreams set
RM49.90

haiku set
RM42
                                                                        
 
  ice sheers 
 RM15.90 each  

 lovely in pink set
RM25

sweet honesty forever
RM25
      
far away set
 RM49.90 

far away set (without purse concentrate)
RM45
                                                                       
butterfly set 
 RM35

imari set
RM39
                                                                           
 facial cleanser
RM10 

    glimmer stick eyeliner 
RM5.90

super curl mascara
RM10

BUT !! hehe..
if buy one glimmer stick eyeliner + one super curl mascara
RM15


..For Smart men and handsome boys..

black suede cologne
RM6.90

titanium cologne
RM6.90 

up to you for him
RM15.90
                                                                

..Other..

shower gel + lotion
RM12


Special gift for the lucky !! ^__^

Any purchases more than RM50 (and above) will get the Avon bag for FREE..hehe..so, what u waiting for..leave the comment for an order...

p/s: more than RM50 is not included with the postage..sorry..

^__^




  • Semua harga yang tertera tidak termasuk postage..if nak di pos have to add RM6..
  • Harga yang tertera sangat berbaloi dan selepas di diskaun kan..set2 adalah terhad..hehe
  • First order and payment, first serve..
  • Any question let me know k..hehe..



Happy shopping here !
Thank you ! 

Monday, 2 July 2012

Happy + Alhamdulillah..syukur !!

Assalamualaikum...


Biarlah gambar menceritakan segalanya...Alhamdulillah ya Allah..





Setelah sesemester berhempas pulas meyiapkannya..
tadaaaa...itulah hasilnya..syukur..moga ada sinar kebahagiaan yang menanti..amin..




with PM Siti Hajar Mohd Ali..

My advisor..merangkap lecturer yang banyak memberi tunjuk ajar, nasihat, ilmu sepangjang tempoh menyiapkan thesis ini..idea, komen & teguran yang membina sangat berguna kepada pelajar mu ini Prof..hanya Allah yang dapat membalas segalanya...

Sorry, pic agak blur..huuu..



Thank you !


Sunday, 1 July 2012

..INTERVIEW..

Assalamualaikum..


Semalam, atas ajakan seorang sahabat aku pegi la "Karnival Kerjaya" anjuran Jobs Malaysia cawangan Sungai Petani..tempat karniaval tue kat AgroBiz Kg Tualang, Sik..ha, actually kampung sendiri kat Sik..Tetapi kan..hahaha..mana tue Kg Tualang?? dekat ngan umah tok ke?? sebelum sampai umah tok ke??ke selepas??ha, berbagai2 soklan bermain2 di fikiran..hikhikhik....(aduhai Nadhirah,..nama ja 23 tahun selalu balik kg..tp tempat tue pon kau tak tahu..hahaha..)

Takpa takpa..coolkan diri anda Nadhirah..hohoho..kak cik wani (my friend merangkap my cousin..) cakap da abang tue cakap lepas sikit dri jambatan ala2 Jambatan Penang...ting ! (sejak bila ada jambatan cam Penang tue kt Sik nie???hahaha...poning eden...xpo xpo..kita cari je sure jumpa sebab dia tepi jalan je kn..)

Patutnya kitorang nak gerak kul 7.30 pg..memandangkan aku nie memang cucu kesayangan arwah atok n nenek,dan selalu balik ke kg mestila tao bp lamanya ja kan nak sampai Sik tue..so, kul 8 bru gerak..still awal kot, sebab program tue start kul 9 pg..hikhikhik..

Okie okie..bawak slow je keta takot terlepas lak tempat tue..(slow slow pon terlepas jugak..hahaha..seb bek keta tak banyak, senang je nak u-turn..hikhikhik..alhamdulillah..)..Sampai2 ja kat AgroBiz tue.."kak cik wani, betol ke ada karnival nie??apsal tak rame orang pon??macam tak ada apa2 je pon"aku bertanya.."ada la dik irah..kan dp ada antaq email..takpe takpe, kita tunggu dulu yea..mayb awai agy tue"kata kak cik wani..Okie, kita tunggguuuu..

Pukul 9 tepat baru la nampak cam karnival tue wujud..hahaha..adoi, apa la kau nie Nadhirah..hikhikhik..

Ada lebey kurang 10 private company yang join karnival kerjaya nie..and position yang ditawarkan pon not bad la..ada yang sesuai and ada yang tak berapa sesuai..After registered with them, aku pon g la kat tempat screening tue..nak ambik borang2 yang berkenan di hati...hati aku terusik dan tertarik dengan job offer nie..


Amat memerlukan pekerja..fresh graduate pon xpa..janji willing to work by shift, travelling and have your own transport..

Gaji dia bule tahan la..

kebajikan pekerja tetap dijaga

Anyone who interested to join can contact those person okie..
try it first..good luck ! ^_^

Result dari interview itu akan diketahui dalam masa seminggu..nanti depa akan call..harap2 ada rezeki..amin...
InsyaAllah..


p/s: sebelum menghadiri walk-in interview, sediakan beberapa copy resume untuk diberikan kepada interviewer supaya mereka tahu kita nie betul2 bersedia dan berminat untuk bekerja..Berpakaian kemas dan tidak menjolok mata..semasa interview, sapa interviewer  tue dengan nada yang baek dan jawabla segala pertanyaan yang dengan tenang dan tidak gelabah..(sedikit tips dari haku utk mmber2 sekalian..hikhikhik)


Thank you !
 
Copyright ..Ceritera Gadis.. 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .